1 / 6
< Back to list Courchevel

A beating heart in the centre of Courchevel


As part of an extensive redevelopment programme for the centre of Courchevel, the architectural challenge taken up by the creative energy of architect Jean-Philippe Velghe-Michaux was to create a coherent whole incorporating the new tourist office, high-end boutiques and apartments. Based on a slightly toned-down version of the Tyrolean style, this project makes wonderful use of fine materials such as wood, stone and lauze roof tiles.

Project details

  • Redevelopment of buildings in the centre of Courchevel to give them a chalet-style appearance
  • Construction of the Tourist Office and luxury boutiques
  • Construction of dwellings and renovation of commercial units
  • Reinforced-concrete structure
  • Mixed framework (timber & steel)
  • Italian Pietra di Luserna roof tiles
  • Façades of local stone
  • Exterior woodwork of brushed and textured fir
  • Decorative wooden shutters
  • Savoyard-style fir interior fittings
  • Fitting out of offices for the tourist office
  • Fitting out of commercial units as per specifications
  • Hermès retail outlet
  • Cartier retail outlet
  • Doux retail outlet
< Previous projectNext project >